Poster, November 1977

From The Elvis Costello Wiki
Jump to: navigation, search
... Bibliography ...
7475761977787980
8182838485868788
8990919293949596
9798990001020304
0506070809101112
1314151617181920


Poster magazine

Sweden publications

Newspapers

Magazines

Fanzines


European publications

-

Elvis Costello


translate
Lars O Grönstedt

Scanning errors uncorrected...

Det är paus i TV-inspelningen nu och vi sitter i en kulvert under TV-studion. Elvis Costello har en förskräcklig kostym, rosa klockarmband och ser ut som det han egentligen är — en dataoperatör som har sina tankar på annat håll.

Det är inte tre månader sedan han blev professionell musiker, på nya, uppkäftiga punketiketten Stiff.

— Jag gick runt till alla möjliga skivbolag med mina låtar, jag har skrivit länge. Men det var bara Stift som insåg att jag var en så stor begåvning. Alla de andra är för rädda eller för dumma.

Är Elvis Costello då punk?

— Om man säger det så betyder det att jag bara kan tre ackord, alltid skriker så högt jag kan och måste räkna one-two-three-four innan jag kan börja spela. Det är att avsevärt begränsa sig. Alltså är jag inte punk.

Elvis? Kan man verkligen heta det?

— Javisst. Det är mitt riktiga namn.

Ytterligare pressad på den frågan ger han upp inför argumentet att han faktiskt föddes innan Elvis-vågen riktigt nått fram till England.

— Jag och skivbolaget ville driva med den idé som blir allt vanligare att varje ny artist som skriver sina egna låtar är ett geni. Det är naturligtvis omöjligt och får ordet geni att tappa sin betydelse.

Sitt "riktiga" namn vill han inte avslöja, men hans initialer är D.P., det kunde han säga.

Han tippas att bli en av de stora i år. Det bryr han sig inte så mycket om.

— Får jag göra flera plattor bara, så är jag nöjd. Pengar bryr jag mig inte särskilt mycket om. Han tänker ett tag och tillägger:

— Fast jag är ju inte allergisk mot dom heller. Det är ett medel att ändra sitt liv. Utan pengar är man fast, kan inte vända sig någonstans, möta något oförutsett.

Hans intresse för andra artister är ganska begränsat, han får bara huvudvärk av att lyssna på andras plattor och han vill inte fylla sitt liv med oväsentligheter.

— Jag lever nu, 1977, och vill inte leva i någon annan tid. Möjligen 1978.

Sin publik beskriver han som de som blivit hängande mellan punken och Bay City Rollers och är glad och överraskad av att det var så många kvar som tänkte själva.

Om Elvis Costello fortsätter att vara lika bra kan han vara rätt säker på att de blir fler och fler...

-

Poster, No. 11, November 1977


Lars O Grönstedt interviews Elvis Costello.


Poster reviews My Aim Is True.

Images

clipping photo
Clipping and photo.


My Aim Is True

Elvis Costello

translate
Poster

Månadens bästa.

clipping

Elvis Costello lägger verkligen ner hela sin kraft och hela sitt hjärta i varje sång han sjunger. Nästan varje ny rad håller en i spänning — hur ska han göra här. Ofta är det en gammal klyscha som kommer ut, men lika ofta något nytt. Han kan påminna om Graham Parker i sin intensitet. Men kanske kan han bli större än Parker, om han kan hålla samma nivå pä nästa platta.cover page clipping
Cover, page scan and clipping.

-Back to top

External links