Starlet, April 17, 1978

From The Elvis Costello Wiki
Jump to: navigation, search
- Bibliography -
7475761977787980
8182838485868788
8990919293949596
9798990001020304
0506070809101112
13141516171819 20


Starlet

Sweden publications

Newspapers

Magazines and fanzines


European publications

-

Elvis Costello


translate
   Lennart Clerwall

ARTIST: Elvis Costello.

YRKE: Rock-sångare.

HEMLAND: England.

SKIVOR: "My aim is true".

RÄTT NAMN: Ha ha, det säger jag inte. Men initialerna är D.P. Så mycket kan jag säga.

OM SIN KARRIÄR: Många i branschen tror att jag kommer att bli riktigt stor. Det snacket lyssnar jag inte till. Får jag göra flera plattor så är jag nöjd.

OM PENGAR: Kosing bryr jag mej inte särskilt mycket om. Men det är klart. Jag är ju inte allergisk mot dom heller. Dom är ett medel att ändra sitt liv. Utan pengar är man fast. Man kan inte vända sig någonstans, möta något oförutsett.

OM ANDRA ARTISTER: Intresset för andra är högst begränsat. Jag får bara huvudvärk av att lyssna på andras plattor! Så varför skulle jag fylla mitt liv med oväsentligheter?

OM SITT LIV: Jag lever nu, 1978 och vill inte leva i nån annan tid, ja, det ska möjligen vara 1979 då!

OM SIN PUBLIK: Mina fans är dom som blivit hängande mellan punken och Bay City Rollers.

OM PUNKEN: För mej är punk-rocken tre ackord, att skrika så högt man kan och alltid räkna 1,2,3 innan man börjar lira. Nä, nån punkare är i alla fall inte jag.

BAKGRUND: Elvis är egentligen data-operatör. Han har skrivit låtar länge. Sprungit på många olika skivbolag och stångat sig blodig mot ointresserade producenter. Men när han kom till punk-bolaget Stiff fick han gensvar. Om det säger han: Alla andra bolag var för rädda eller dumma. Men Stiff insåg att jag är en begåvning!

KLÄDER: Elvis klär sig i skjorta, slips, kavaj, smala korta byxor och ett rosa klockarmband!

-

Starlet, April 17, 1978


Lennart Clerwall profiles Elvis Costello.


EC is featured in a poster on page 83.

Images

page 04
Page scan.


Photo by Peter Kerkick.
Photo by Peter Kerkick


Photographer unknown.
1978-04-17 Starlet photo 01 px.jpg


cover
Cover.

-



Back to top

External links