Svenska Dagbladet, October 22, 2004

From The Elvis Costello Wiki
Jump to: navigation, search
- Bibliography -
7475761977787980
8182838485868788
8990919293949596
9798990001020304
0506070809101112
13141516171819 20


Svenska Dagbladet

Sweden publications

Newspapers

Magazines and fanzines


European publications

-

Il Sogno

Elvis Costello

translate
   Thomas Roth

★★★★

Att pop- och rockmusiker vänder sig till symfoniorkestern är varken nytt eller särskilt ovanligt, men att resultatet blir så här lyckat är sällsynt. Men då har mina jämförelser främst varit andra popmusiker, som Paul McCartneys taffliga försök. I motsats till McCartney är Costello notkunnig och har plitat ner varenda ton i partituret på egen hand.

Orkestreringen är riktigt driven med snygga effekter och en del ovanliga klangbildningar, inte minst med cimbalom och vibrafon. Costello har här skrivit balettmusik till Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” och stycket är melodiskt mycket tilltalande. Men lite större kontraster behövs för att hålla intresset uppe, avsaknaden av starka partier är påfallande.

Problemet är också att det med sin timmas längd borde kortas ner avsevärt för presentation på cd, hälften hade räckt mer än väl. Snyggt och trevligt med fina jazzpartier, men ändå bara yta. London Symphony spelar entusiastiskt under den mästerlige dirigenten Michael Tilson Thomas.

-

Svenska Dagbladet, October 22, 2004


Thomas Roth reviews Il Sogno.


-



Back to top

External links