Växjö Kronobergaren, July 1978

From The Elvis Costello Wiki
Jump to: navigation, search
- Bibliography -
7475761977787980
8182838485868788
8990919293949596
9798990001020304
0506070809101112
13141516171819 20


Växjö Kronobergaren

Sweden publications

Newspapers

Magazines and fanzines


European publications

-

Så fungerar Elvis på scen


translate
   Svenne Lindström

Något av det roligaste som har kommit fram inom engelsk pop/rock under de senaste åren är Elvis Costello Nyligen uppträdde den f d dataoperatören tillsammans med sin kompgrupp the Attractions på Dad's Dancehall i Malmö.

Det blev en timmes hård, hetsig och mycket högljudd konsert. Den lille ettrige engelsmannen med de horn-bågade glasögonen och den stickiga kostymen spelade så att svetten rann: ja, hela bandet gav ett intryck av att spela för absolut sista gången. Och bortsett från någon jönsig fråga om vad publiken tyckte om Sveriges Radio var det musik non-stop hela tiden.

Elvis själv är något av en anti-hjälte. Det år naturligtvis inte omedvetet utan en välriktad spark i häcken åt mytbildningen kring rocki-dolerna. Han spelar kompgitarr i bandet och vägrar konsekvent att spela några "riktiga" solon — de få soloslingorna svarar organisten för. Styrkan hos Elvis och the Attractions ligger i stället i att man med ganska enkla medel får de korta, täta låtarna att framstå som små mästerverk.

Elvis & Co körde igenom de flesta av sina bästa låtar som t ex "Pump it up", "Red shoes", "Chelsea', "No Action" och "Watching the detectives". Dessutom fick vi höra en nyskriven låt, "Radio, radio" en typiskt bra Costello-låt om brittisk skvalradio. Han är omåttligt produktiv, karln...

-

Kronobergaren, July 1978 - exact date unknown


Svenne Lindström reviews Elvis Costello & The Attractions, Friday, July 7, 1978, Dad's Dancehall, Malmö, Sweden.

Images

1978-07-xx Växjö Kronobergaren clipping 01.jpg
Clipping.

-



Back to top

External links