Dagens Nyheter, November 12, 2014

From The Elvis Costello Wiki
Revision as of 08:09, 26 January 2016 by Nick Ratcliffe (Talk | contribs) (fix external link)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
- Bibliography -
7475761977787980
8182838485868788
8990919293949596
9798990001020304
0506070809101112
13141516171819 20


Dagens Nyheter

Newspapers
-
Kultur & Nöje

The New Basement Tapes:
"Lost on the river"


translate
Mattias Dahlström

3
Rock
The New Basement Tape
”Lost on the river. The new basement tapes”
(Harvest/Warner)


Om förra veckans ”Bootleg series”-utgivning av Bob Dylan och The Bands ”Basement tapes” var den mastiga jättebuffén med extra allt är det här en hyfsad glass i kiosken på vägen hem. På ”Lost on the river” har oanvända Dylan-texter från just ”Basement tapes”-perioden fått musik av och med Elvis Costello, Jim James (My Morning Jacket), Rhiannon Giddens (Carolina Chocolate Drops), Taylor Goldsmith (Dawes) och Marcus Mumford (Mumford & Sons). Med tanke på de många kockarna håller ”Lost on the river” ihop hyfsa, men det är bara när den brokiga skaran bryter sig loss från det förväntade, Goldsmiths Prefab Sprout-spröda ”Liberty street” till exempel, som det blir något mer än en musikarkeologisk klackspark. Samt varje gång Jim James öppnar munnen.

Bästa spår: ”Down on the bottom

-

Dagens Nyheter, November 12, 2014


Mattias Dahlström reviews Lost On The River: The New Basement Tapes


Images

Lost On The River album cover.jpg

-



Back to top

External links